Kot obljubljeno (in pa ker imama cas 🙂 ) nekaj besed o letalskih kartah.

Letalske karte sva kupila preko akcije na Fb strani “Po Svetu”, ki je itak daleč najboljša stran, z rednimi objavami razno raznih akcij in “error fare-jev” letalskih prevoznikov. Preko njihove strani smo že lanko leto kupili karte za Šri Lanko :). V glavnem … še preden smo bili dokončno odločeni kam gremo, smo kupili karte za Bangkok iz Zagreba.

Prevoznik je Quatar airways, cena povratne karte pa je bila 310 EUR. To je bilo simpl … klik na povezavo, ki je bila objavljena na “Po svetu”, poiščeš datume, plačaš … voila :). No malce bolj zahtevno pa je bilo kupiti karte za notranje lete :). Itak najprej klik na Air Asia, kjer pa je nastal problem pri prtljagi … nikakor nisem mogel kupiti otroških kart brez dodatne prtljage :/. Po kar precej druženja s stricem guglom, nekaj vprašanjih na internetu in par nauspelih poizkusih (beri – najdenih izredno dragih kartah), sem končno – sploh ne vem kako – prišel do strani www.tiket.com, ki je nekakšen azijski “Skyscanner”.

No se vidi, da tole pišem ob 7ih zjutraj … saj sploh še ne veste točno kam gremo :). Torej … let do Bangkoka je THE BEST!! Letimo iz Zagreba, v Dohi imamo postanek 45 min, potem pa direkt v Bangkok … woohoooo. Slabih 16 ur pa smo tam :). V Bangkoku pristanemo ob 7.30, let do Medana, kamoor letimo na Sumatro pa imamo šele naslednji dan … kar pomeni, da bomo cel dan v Bangkoku na polno izkoristili. Ker imamo samo en dan časa in je čas izrednega pomena, smo dogovorjeni z vodičko, ki sva jo imela midva pred nekaj leti na Tajskem (najino prvo in edino potovanje z agencijo), da nam ta dan dela dužbo in nam pokaže kaj zanimivega :).

Torej … kot že rečeno … iz Bangkoka letimo v Medan, vračamo pa se iz Jakarte … kar pomeni, da moramo v slabih treh tednih dati čez celotno Sumatro, kar bo kar precejšen podvig, ki bo zahteval precej fizičnih naporov in nas verjeto prikrajšal za kakšno urico spanja :). Ampak … na potovanja se je vedno treba podati pozitivno naravnan in pripravljen se čemu odreči, da vidiš in predvsem izkusiš čim več. In pa za konec še cena letalskih kart do Sumatre in nazaj … cca 100 EUR/osebo. In na koncu če vržemo skupaj … letalske karte, Zagreb-Bangkok-Medan-Jakarta-Bangkok-Zagreb … cca. 410 EUR/osebo :). Še mesec in pol … in akcijaaaaaaa!!! To je to zaenkrat. Ampak … najboljše šele prihaja ;).

* * * * * * * * * *

I will write this tex in short english version, because most of things are not really relevant for readers outside Slovenia. Here are just some facts about our plane tickets. We bought tickets in March. At that time Quatar airways had a discount and we payed 310 EUR for one ticket from Zagreb to Bangkok. We found tickets to Sumatra on www.tiket.com for approx. 100 EUR/person. We are flying from Bangkok to Medan and then from Jakarta back to Bangkok. So … for tickets Zagreb-Bangkok-Medan-Jakarta-Bengkok-Zagreb we payed approx 410 EUR/person. We are staying in Bangkok for one whole day. For this day we will hire a tour guide … a nice girl who was out guide in Bangkok a few years ago (on our first and last travel with agency). And now … T – 1 and 1/2 month and counting :). Thats is all for now but …

BEST_to_come2_1024x1024